Авторизація



Головна / Новости / Архив Computer Logic Group
Об утверждении проектов строительства, экспертный отчет по которым предоставлен до 1 января 2014
-

Письмо Министерства регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Украины 7/15-2824 от 12.03.2014 года.

-



Щодо затвердження проектів будівництва, експертний звіт по яких наданий до 1 січня 2014 року

7/15-2824 від 12.03.2014



Центральні органи виконавчої
влади (за списком),
Рада міністрів Автономної
Республіки Крим, обласні,
Київська та Севастопольська
міські державні адміністрації,
експертні організації (за списком),
проектні організації (за списком)

На численні звернення учасників будівництва щодо порядку затвердження проектів будівництва після введення з 1 січня 2014 року у дію національних стандартів України з ціноутворення у будівництві (ДСТУ), кошторисна частина по яких складена та наданий експертний звіт до 01.01.2014, Міністерство повідомляє.

Відповідно до ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 «Правила визначення вартості будівництва» інвесторська кошторисна документація використовується для планування капітальних вкладень, фінансування будівництва, проведення процедури закупівлі.

Кошторисна частина проектної документації, експертний звіт по якій наданий до 01.01.2014, може бути затверджена у складі проекту у встановленому порядку без перерахування відповідно до ДСТУ і використовуватися для планування капітальних вкладень, фінансування будівництва, проведення процедури закупівлі. При цьому при здійсненні державних закупівель у документації конкурсних торгів по таких проектах будівництва замовником мають бути зазначені вимоги щодо підготовки ціни тендерної пропозиції за ДСТУ. Складання договірної ціни та проведення взаєморозрахунків за обсяги виконаних робіт по таких проектах будівництва повинно здійснюватися за ДСТУ. Разом з тим, замовником будівництва (розпорядником коштів) може бути прийнято рішення щодо перерахування кошторисної частини таких проектів будівництва відповідно до діючих ДСТУ. У цьому випадку після перерахунку кошторисної частини проектної документації вона підлягає повторній експертизі.

Вартість спеціалізованого будівництва, що обчислювалася на підставі відомчої кошторисної нормативної бази, до приведення її у відповідність до ДСТУ у повному обсязі, має визначатися згідно з положеннями цього національного стандарту. Разом з тим, враховуючи, що переопрацювання відомчої кошторисної нормативної бази потребує певного часу, та беручи до уваги те, що кошторисна документація слугує лімітом коштів зі спорудження таких об’єктів, Мінрегіон вважає за можливе за рішенням розпорядника коштів (замовника) по проектах, які розроблені до 2014 року та по яких надано експертний звіт, кошторисну документацію не перераховувати, що зазначається у відповідному розпорядчому документі. При цьому, локальні та об’єктні кошториси, які розроблені за відомчою кошторисною нормативною базою, і які у складі проектної документації наразі направляються на експертизу, можуть не перераховуватися. Однак, зведені кошторисні розрахунки по таких проектах мають бути оформлені згідно з ДСТУ, з обчисленням кошторисного прибутку і адміністративних витрат відповідно до його положень.

Заступник Міністра

Д.В.Ісаєнко



Версия для печатиВерсия для печати | 14.03.2014, 18:08:00


Новини
 
Зміна №1 до СОУ 40.1-00130044-605:2014
Оновлення кошторисної нормативної бази для програми Кошторис 8
 
Оновлення документiв ІДС БУДСТАНДАРТ. Версія бази 269 від 16.04.2024
До нормативної бази було додано 205 нових документів, актуалізовано тексти 12 документів.
 
Оновлення програми Кошторис 8.1, редакція від 08.04.2024
У вікні «Будови» додано можливість завантажувати архіви договірної ціни (розширення файлу «btkd»). У вікні «Тарифні сітки» відображається позначка «зелений ромб» напроти тарифних сіток...
 
Оновлення документiв ІДС БУДСТАНДАРТ. Версія бази 268 від 03.04.2024
До нормативної бази було додано 240 нових документів, актуалізовано тексти 11 документів.