Авторизація



Головна / Новости / Архив Computer Logic Group
Об отчислениях на социальные мероприятия от основной и дополнительной заработной платы производственного персонала при составлении смет на проектные работы по форме №3-П
-

Официальное разъяснение об отчислениях на социальные мероприятия от основной и дополнительной заработной платы производственного персонала при составлении смет на проектные работы по форме №3-П в 2011 году согласно новому законодательству.
-

Про відрахування на соціальні заходи від
основної та додаткової заробітної плати виробничого персоналу
при складанні кошторисів на проектні роботи за формою № 3- П

У Збірнику «Ціноутворення у будівництві» № 9, вересень 2010,поміщено Закон України від 08.07.2010 № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», яким установлено новий порядок збору та обліку коштів на загально­обов'язкове державне соціальне страхування з 01.01.2011. Внески до Пенсійного фонду України та до інших трьох фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування об'єднано в єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок), який згідно з частиною другою статті 1 Закону є консолідованим страховим внеском, збір якого здійснюється до системи загальнообов'яз­кового державного соціального страхування в обов'язковому порядку і на регулярній основі з метою забезпечення захисту у випадках, перед­бачених законодавством, прав застрахованих осіб і членів їх родин на одержання страхових виплат (послуг) по діючих видах загальнообов'яз­кового державного соціального страхування.

Розмір єдиного внеску залежить від класу професійного ризику виробництва, до якого віднесено платника єдиного внеску з урахуванням виду його економічної діяльності.

Відповідно до «Класифікації галузей економіки та видів робіт запрофесійним ризиком виробництва», затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 27 червня 2003 року № 985 (див. Збірник «Ціно­утворення у будівництві» № 7, липень 2003, стор. З - 37), проектування будівель і споруд відноситься до 6 класу за професійним ризиком виробництва (діяльність у сфері архітектури; інженерна та технічна діяльність, пов'язана з будівництвом).

Єдиний внесок нараховується:

  • на суму нарахованої заробітної плати по видах виплат, які включають основну і додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати в розмірі, установленому для 6 класу за професійним ризиком виробництва - 36,82%;
  • на суму винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами - у розмірі 34,7%.
  • на суму грошового забезпечення, оплати перших 5 днів тимчасової непрацездатності, що здійснюється за рахунок коштів роботодавця, і допомоги з тимчасової непрацездатності - у розмірі 33,2%.

У зв'язку з тим, що при проектуванні будівель і споруд необхідна злагоджена робота колективу фахівців різних професій, які володіють відповідними знаннями і досвідом, і на період складання кошторису за формою № 3-П склад виконавців-проектувальників уже сформовано, сума заробітної плати, що нараховується відповідно до трудових дого­ворів, сума винагороди за цивільно-правовими договорами і відповідні відрахування на соціальні заходи можуть бути визначені на підставі конкретних даних про їх величини.

З урахуванням викладеного, розмір коштів на соціальні заходи у формі № 3-П може бути визначений за формулою:

де

 - сума заробітної плати виробничого персоналу, що бере участь у проектуванні даного об'єкту, яка нара­ховується відповідно до трудових договорів, грн.;

- коефіцієнт для обчислення єдиного внеску для 6 класу професійного ризику виробництва, визна­чається:

- сума винагороди фізичним особам, що беруть участь у проектуванні даного об'єкту, відповідно до цив­ільно-правових договорів, грн.;

 -коефіцієнт для обчислення єдиного внеску на суму винагороди фізичним особам за виконання робіт відповідно до цивільно-правових договорів, визна­чається:

 - сума коштів на оплату перших 5 днів тимчасової непрацездатності визначається за формулою:

де

 - усереднений показник витрат, пов'язаних з оплатою тимчасової непрацездатності за перші п'ять днів, визначається за формулою:

де

 - маса витрат, пов'язаних з оплатою перших 5 днів тимчасової непрацездатності за попередній звітний рік, грн.;

- заробітна плата виробничого персоналу, нарахова­на відповідно до трудових договорів по проектній організації в цілому за попередній звітний рік, грн.

Сума коштів, пов'язаних з оплатою допомоги з тимчасової непра­цездатності (понад 5 днів), визначається за формулою:

де

- усереднений показник витрат, пов'язаних з оплатою допомоги з тимчасової непрацездатності (понад 5 днів), визначається за формулою:

де

 -маса витрат, пов'язаних з оплатою допомоги з тимчасової непрацездатності (понад 5 днів) за попередній звітний рік, грн.

 - сума коштів на сплату єдиного внеску, що нарахо­вується на суму оплати перших 5 днів тимчасової непрацездатності і допомоги з тимчасової непра­цездатності (понад 5 днів), визначається за фор­мулою:

де

 - коефіцієнт для обчислення єдиного внеску на суму оплати перших 5 днів тимчасової непрацездатності і допомоги з тимчасової непрацездатності (понад 5 днів), визначається:



Версия для печатиВерсия для печати | 03.03.2011, 12:03:00

Отзывы

Данный документ был опубликован на украинском языке, русской редакции документа мы не располагаем, а заниматься переводом официальных разъяснений у нас нет полномочий.

PS
Именно потому что мы не государственный орган мы публикуем документы как на русском так и на украинском языках.
12.03.2011, 11:01:49 | Alex
Официальное разъяснение
А как бы почитать на русском?? Как-никак мы все же многонациональная страны, а вы не государственный орган, что бы всю информацию давать только на мове.
03.03.2011, 16:11:58 | alex_1503

Оставить комментарий
Для того, чтобы оставлять комментарии, зарегистрируйтесь на сайте .

Новини
Дистанційні курси кошторисників у травні-липні 2024 року
Дистанційні курси для всіх, хто мріє про успішну кар'єру кошторисника! Оберіть наші курси та отримайте всебічні знання і практичні навички, необхідні для професійного зростання. Старт з...
 
 
 
Зміна №1 до СОУ 40.1-00130044-605:2014
Оновлення кошторисної нормативної бази для програми Кошторис 8
 
Оновлення документiв ІДС БУДСТАНДАРТ. Версія бази 269 від 16.04.2024
До нормативної бази було додано 205 нових документів, актуалізовано тексти 12 документів.